GODIŠNJI HOROSKOP ZA 2022.
GODIŠNJI HOROSKOP ZA 2022.

14. septembra u 6 sati i 35 minuta odvija se najemotivniji pun Mesec u godini. I tu priča ne staje, izuzetan je i po tome što se ‘uglavio’ u T kvadrat, jedan od najizazovnijih astroloških konfiguracija, silno intenzivan!

Pun Mesec u Ribama vraća nas u prošlost. Budi sećanja, nostalgiju, čežnju, emocionalnu glad.

Šta živi u danima, mesecima, nekad i godinama iza nas, a s čim se nismo u potpunosti suočili, prihvatili, pomirili se s tim?

On nas vodi prema suočavanju s osećanjima, osobama, situacijama od kojih okrećemo glavu, piše astrolog Julijana Oremović. I možemo mi bežati, gurati pod tepih, prekomerno spavati, konzumirati alkohol, sedative, ali ne možemo pobeći. Uzalud nam sav taj ‘trud’. Kuda god krenuli i šta god činili, nosimo sebe sa sobom. I to nešto neće nestati dok ne zasučemo rukave i prihvatimo se posla.

Zastanite malo, usporite, povucite se u osamu, utišajte um, osetite svoje telo, srce, osetite sebe.

Nađete li se u dilemi – da ili ne; ostati ili otići; reći ili prećutati – o čemu god da je reč, zapitajte sami sebe (ne druge) i osećajte reakcije u telu, zapamtite onaj prvi odgovor koji vam dođe.

Ovo je vreme kada je dobro oprostiti i pronaći mir s prošlošću. Meditacija takođe može biti od pomoći, kao i sve tehnike koje pomažu da potisnuta i neizražena osećanja izađu na površinu.

Budući da se ovom nežnom, duboko osjetljivom Mesecu suprotstavlja racionalno Sunce u Devici postavlja se pitanje uravnoteženosti između rada i odmora, između materijalnog i duhovnog, između realnosti i snova, razuma i osećanja.

I već spomenuti T kvadrat u kojem se našao ovaj pun Mesec silno je intenzivan jer u njemu učestvuje mnogo planeta – Neptun, Jupiter, Mars, a tu su i Merkur i Venera.

Gubim li kontrolu?

Želim li ja to ili ne? Ostati ili odustati?

Zbog čega sam tužan/tužna?

O čemu ili kome sanjarim?

Koga bih zaista hteo/htela pored sebe?

Od čega ili koga se to krijem?

Jesam li iskren/iskrena prema sebi i drugima ili igram igru da bih osvojila, dobila?

Mogu li učiniti nešto dobro za sebe i druge, nešto što će me oplemeniti?

Koja me vizija budućnosti nadahnjuje? Gde se vidim za godinu dana?

Pun Mesec u Ribama 14. septembra je najemotivniji Uštap u 2019. godini: Njegovom uticaju će biti najizloženiji Blizanci, Strelci, Device i Ribe
Pun Mesec u Ribama 14. septembra je najemotivniji Uštap u 2019. godini: Njegovom uticaju će biti najizloženiji Blizanci, Strelci, Device i Ribe

I ne, ne možemo sve znati unapred. Ne možemo znati kako će se odigrati priča u kojoj jesmo. Možemo joj okrenuti leđa ili ući u nju, biti u njoj i osluškivati kuda nas vodi i šta nam pokazuje. Važno je biti realan, biti s obe noge čvrsto na zemlji.

Laži, neiskrenost, stvaranje iluzije, pretvaranja imaju svoju cenu i kratkog su daha.

Istina pre ili kasnije nađe svoj put, pitanje je samo, želimo li je videti.

Postoji još jedna specifičnost ovog Uštapa. Merkur i Venera nalaze se na vrlo osetljivim pozicijama. Merkur na početnom stepenu Vage, Venera na poslednjem stepenu Device. Ovo je priča o kraju i novom početku. Priča o nekim sudbinskim spoznajama i lekcijama koje gotovo da ne možemo izbeći.

S čim ili kim okončavamo na polju ljubavi, lične vrednosti, novca?

Šta smo naučili iz nedavnih iskustava? Imamo li sada znanje koje nam je potrebno da napravimo i stvorimo nešto bolje?

Možemo li zatvoriti stara poglavlja i krenuti napred?

Početni stepen Merkura je obećanje nečeg novog na polju odnosa, ali i nevešto snalaženje u tome. Biće dosta dilema i neodlučnosti. Možda i ustupaka i postupaka da bi dobili, ali zapitajte se gubite li pritom sebe?

Pazite na svoje reči. Na obećanja. Oni imaju težinu.

I na kraju, verujte sebi.

Verujte Svemiru.

Imajte poverenja u život.

Činite najbolje što sada znate i možete i nadajte se najboljem.

Pronađite ravnotežu između potrebe da imate mir i udovoljite drugima.

Budite iskreni prema sebi. Tek tada ćete prepoznati iskrenost u drugima.

Odbacite nepotrebne žrtve, naduvane priče koje su poput balona od sapunice, i shvatite da niste krivi za ono što u tom trenutku niste znali.

Osobe rođene u znaku Device, Riba, Strelca, Blizanca, kao i one koje imaju podznak u tim znakovima, biće posebno izložene uticaju i energiji ovog Uštapa koji će biti aktuelan do idućeg punog Meseca.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.