Mlad Mesec u Vodoliji 27. januara 2017

Mlad Mesec će se ovog januara naći u sazvežđu Vodolije, a tokom 27. januarskog dana doći će do sjedinjenja Izide i Ozirisa. Ovaj izuzetno retki događaj označava početak važne faze razvoja naše duše i odnosa sa našom srodnom dušom.

Izida (ženstvenost u vidu meseca) i Oziris (muškost u liku sunca) su dva asteroida koja predstavljaju antičku energiju egipatskih božanstava – blizanaca koji su bili deca božanstva Zemlje, Geba i boginje noćnog neba Nut, piše Lovesensa.

Petak, 27. januar 2017. godine, označiće sučeljavanje ova dva božanstva, kao i nesvakidašnji zvezdani događaj koji je neverovatno redak. Time će otpočeti turbulentni emotivni period koji će otvoriti pogodne prilike za pronalaženje naše srodne duše i potpaliti ljubavni plamen.

Poput Izide, koja je, kako mitovi nalažu, iscelila dušu i telo svog voljenog Ozirisa, mnogi od nas su postali gnevni, frustrirani i depresivni pokušavajući da upotpune svoju, kao i dušu voljene osobe, nadajući se da će napraviti jedinstvo koje će biti besprekorno. Jedan od najčešćih problema u odnosu sa našom srodnom dušom je što često ne prihvatamo činjenicu da je i naša uloga da popravljamo i isceljujemo partnera, kao i to da ne želimo da se promenimo kako bismo se uklopili u određenu sliku.

Ovde uzor treba da bude Izida, koja se odrekla svega kako bi pokušala da pomognem svom voljenom, verujući u njega, kao i u beskrajnu, kosmičku ljubav.

Posmatrajući malo pomnije odnos između Izide i Ozirisa može štošta da naučimo o tome kakav odnos sa srodnom dušom mora biti.

 

Najčešći problem koji se javlja u odnosu sa srodnom dušom je neprestana nesigurnost da li je ta osoba zaista naša “druga polovina”, a takva osećanja vode ka ishitrenosti, frustraciji i čestim besmislenim raspravama u vezi. Veoma važno je da utvrdimo jesmo li zaista naišli na našeg “blizanca”, na energiju ljubavi koja je poput Ozirisove, ili smo, možda, greškom, naišli na nešto sličnije njegovom zlom bratu Setu, u kom slučaju smo se samo zavaravali misleći da smo pronašli svoju srodnu dušu.

Ako nismo u skladu sami sa sobom, sa našim emocijama, teško ćemo verovati drugima u našoj blizini. Negativnim mislima privlačimo ljude s kojima gradimo isto tako negativne i disfunkcionalne veze. Svaka duša na svetu ima svog “blizanca”, iako mnogi to ne prihvataju, odbacujući ceo koncept srodne duše kao nepostojeći.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.