Merkur započinje svoj retrogradni hod a Uran ulazi u Bika: Na posebnom udaru biće Ribe i Device

Merkur kreće retrogradno 5. marta i u tom hodu ostaje do 28. marta. Na udaru su Device i Blizanci, odnosno osobe koje u svom natalnom horoskopu imaju naglašen Merkur

U nedelji koja je pred nama desiće se dve značajne promene na nebu. Merkur otpočinje svoj retrogradan hod, a druga je – konačan ulazak Urana u znak Bika, pišu Večernje novosti.

Retrogradno kretanje neke planete ne znači da se ona zaista kreće u suprotnom pravcu. Radi se o optičkoj iluziji koja se dešava kada planeta ubrzava hod i pretiče druge planete pa gledajući sa Zemlje ovo izgleda kao da se ona kreće unazad. Ovog puta, retrogradni Merkur je u Ribama, i do kraja će ostati u tom znaku.

Merkura u Ribama možemo najbolje slikovito ilustrovati. Zamislite da stvari sagledavate kroz vodu. S koje god strane da pogledate vidite drugačiju sliku. Ako otvorite oči u vodi, sve je pomereno i iskrivljeno, a ako isto pogledate s površine vidite to na drugačiji način. Baš tako deluje Merkur u Ribama, kralj iluzije kome su analiza i logika isključeni. Kada na ovo dodamo retrogradan hod, dobićemo navedenu ilustraciju, pojačanu na kvadrat, jer izaziva greške.

Iako vreme Merkurovog retrogradnog hoda traje do 28. marta, krajnji ishod svega očekivan je tek 17. aprila kada će on izaći iz takozvane senke i odmah potom ući u Ovna.

Dok “šeta” Ribama, svi vidovi komunikacije su uzurpirani. To znači da će u ovom periodu biti dosta kompjuterskih kvarova, padanja sistema, ometanja signala. Osim toga, treba očekivati neobične greške u prepisci, pogrešne telefonske pozive, kvarove mobilnih telefona, gubitke adresara. Nesporazume svake vrste.

Merkur započinje svoj retrogradni hod a Uran ulazi u Bika: Na posebnom udaru biće Ribe i Device

U saobraćaju, retrogradni Merkur, opisuje kretanje unazad. U praksi, često se baš u ovom periodu dešavaju udesi uzrokovani pogrešnim ili zabranjenim smerom kretanja. Takođe, učestali su neobični kvarovi automobila, ali i svih drugih prevoznih sredstava.

U trgovini, ovaj tranzit označava škart robu, reklamacije, otezanje i pogrešne procene. To znači da se ne preporučuje bilo kakva investicija, jer, iz nekog nepredviđenog razloga, kupac će se vraćati. Osim toga, sigurno je da će se svaki ugovor, sklopljen u ovom periodu, revidirati, a možda čak i raskinuti. Svi dogovori koji nastaju pod uplivom retrogradnog Merkura padaju u vodu i idu na reviziju. Svi, osim onih koje sklapaju ljudi koji u svom natalnom horoskopu imaju identičan Merkur. Za njih ovaj period ne mora da bude problematičan, naročito ako su već naučili da se nose s njim.

Koliko ovo njegovo kretanje može da izazove neprijatne scene najslikovitije se može opisati sledećim primerima: u bitnom trenutku ne možete da pronađete ključeve od auta, stana, bankomat se kvari baš u trenutku kada ste ubacili svoju karticu, kasa u prodavnici zapinje a vi žurite, na parkingu vas neko blokira, telefon ima čudne kvarove, poruka ili mejl ne stižu kome treba… Neko nekada reče, vreme ovakvog Merkura je vreme Marfijevog zakona. Spremite se na cirkus koji nadasve može biti i komičan.

Da li će dejstvo retrogradnog Merkura osetiti baš svi? Naravno da hoće, ali ne istim intenzitetom. Na udaru su osobe koje u svom natalnom horoskopu imaju naglašen Merkur kao što su to, na primer, Device i Blizanci.

Važi opšteprihvaćeno mišljenje da je period retrogradnog Merkurovog hoda loš. To nije tačno. Ako poslušamo impulse koje nam nebo šalje, period može biti veoma koristan. Naime, ako ove dane iskoristimo za raščišćavanje starih, zaostalih obaveza i ako aktivnosti svedemo na minimum, sva simbolika koja je povezana s kašnjenjem, gubitkom dokumenata, greškama u govoru i pisanju, problemima u komunikaciji, biće svedena na minimum.

Savet plus: Oslobodite se suvišnih misli, čak i onih koje su pretočene na papir. Bacite bespotrebne dokumente, papire, novine, časopise, obrišite fajlove iz računara, elektronsku poštu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.