Mars u opoziciji sa Saturnom 14. juna 2019: Ovaj aspekt najviše će osetiti osobe sa znakom i podznakom u Raku, Jarcu, Ovnu i Vagi
Mars u opoziciji sa Saturnom 14. juna 2019: Ovaj aspekt najviše će osetiti osobe sa znakom i podznakom u Raku, Jarcu, Ovnu i Vagi

Mars koji se kreće prostorima Raka uskoro ulazi u aspekt opozicije sa Saturnom (14. juna), potom i s Plutonom (20. juna).

Iako već sada donekle možemo osetiti njihove suprotstavljene energije, egzaktni aspekti odvijaće se u navedenim datumima u kojima će najviše doći do izražaja, piše astrolog Julijana Oremović.

Mars u izazovnom aspektu sa Saturnom može dovesti do blokada i zastoja u delovanju. Možda sami zastajkujemo iz straha i nesigurnosti, a nekad nas u tome zaustave spoljne okolnosti.

Budući da je reč o bojažljivom Marsu koji ne zna otvoreno i spontano da izražava ljutnju, već takve osećaje posprema u sebe, moguća je neka vrsta povlačenja od direktnog sukoba, ne zauzimamo se za sebe, imamo utisak da postoji neko iznad nas koji nam krade energiju i govori nam šta treba da činimo.

Frustracija i ljutnja mogu doći zbog neispunjenih želja, kao i zbog nemogućnosti da ostvarimo ono što smo naumili.

Možda ćemo se osećati neadekvatno i nedoraslo situaciji, kritični smo prema sebi i drugima, previsoko sebi postavljamo lestvicu, pa ako pogrešimo ili ne uspemo, osuđujemo sami sebe. Budimo nežniji prema sebi, poštujmo granice sopstvenih mogućnosti. One su nekad više, nekad manje. Nismo i ne možemo uvek biti na visini zadatka.

Energija može biti zablokirana. Možda ćete se osećati oslabljeno ili na udaru nekih zbivanja s kojima nećete znati da se nosite. I to je u redu. Prihvatite ono što se događa. Budete li imali utisak da su vam ruke ‘vezane’, pričekajte povoljniji trenutak za delovanje.

Ovo je energija koja može doneti zavist, mržnju, ljubomoru, pasivnu-agresiju.

Posmatrajte šta se odvija na polju karijere, porodice, kuće, odnosa sa roditeljima i poslovnim autoritetima.

Pripazite na zdravlje, naročito na stomak, pluća, kolena, zglobove, kosti.

Odnosi s autoritetima mogu biti osetljiva tema, isto kao i pitanje preuzimanja odgovornosti. Bežimo li od nje, negiramo li ono što se događa ili smo spremni da prihvatimo svoj deo odgovornosti? Verujemo li sebi i možemo li biti sami svoj autoritet ili dopuštamo drugima da vrše prejak uticaj na nas?

U isto vreme, tačnije dva dana ranije (12. juna) Mars se susreće sa severnim Mesečevim čvorom, na 17 stepenu Raka. Očito postajemo svesni nekog potencijala, novih mogućnosti, prilike za rast, ali da bismo krenuli napred dobro je videti šta možemo otpustiti, rešiti, a vezano je uz neka iskustva iz prošlosti ili jednu osobu s kojom imamo neraščišćene račune.

Mars u opoziciji sa Saturnom 14. juna 2019: Ovaj aspekt najviše će osetiti osobe sa znakom i podznakom u Raku, Jarcu, Ovnu i Vagi
Mars u opoziciji sa Saturnom 14. juna 2019: Ovaj aspekt najviše će osetiti osobe sa znakom i podznakom u Raku, Jarcu, Ovnu i Vagi

Kako najbolje iskoristiti ovaj aspekt?

– delujte strpljivo, disciplinovano

krećite se uprkos strahu; čega ili koga se bojite?

prepoznajte sopstvene nesigurnosti

– imate li previše tereta na svojim leđima, otpustite ih

– prihvatite trenutne mogućnosti i ne budite strogi prema sebi

– usudite se, oslobodite se okova koji vas onemogućavaju u kretanju

prepoznajte šta ste dobili u nasleđe od porodičnih autoriteta, naročito od oca. Koja uverenja ste pokupili? Šta vam govori glas u glavi, vaš unutrašnji roditelj?

– osećate li se zapeto ili zakočeno, praktikujte kretanje, pojačanu fizičku aktivnost

prepoznajte novu priliku, mogućnost i vidite šta vas koči u njenom ostvarenju

Ovaj će aspekt najviše osetiti Rakovi, Jarčevi, Ovnovi i Vage, kao i oni koji imaju podznak u tim znakovima. Opozicija se odvija na 18 stepenu, pa ako ste rođeni u danima oko 10. u mesecu i pripadate gornjoj grupi znakova, više ćete osetiti energiju ovog aspekta.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.