Home ASTRO Mars u Biku od 14. februara do 31. marta 2019: Iscrpeće Vodolije,...

Mars u Biku od 14. februara do 31. marta 2019: Iscrpeće Vodolije, Lavove i Škorpije a prijaće Devicama, Jarčevima i Rakovima

163
0
Dnevni horoskop za 17. decembar 2020
Dnevni horoskop za 17. decembar 2020

Od 14. februara do 31. marta Mars će se kretati znakom Bika. Mars je planeta volje, energije, delovanja, akcije, a kad se nađe u ovako realnom i praktičnom znaku usmeriće nas prema stvarima, osobama, okolnostima za koje procenimo da su vredni naše pažnje i truda.

Sada možemo da prepoznamo vrednost u onome što nas okružuje. Da investiramo svoje vreme i energiju u ostvarenje željenih ciljeva, piše astrolog Julijana Oremović. Ali polako. Nema sporijeg, ali i upornijeg Marsa od ovog. Prezire žurbu, nagle promene, neočekivane situacije. Najviše od svega voli da igra na sigurno. Oni koji su navikli na brzinu, u ovom bi razdoblju mogli da se osećaju malo frustrirano jer će imati osećaj da se sve odvija sporije od očekivanog. Zapamtite – on je spor, ali dostižan! Čuvamo ono što posedujemo, nekad i do nivoa sebičnosti. Ovo je samo moje. Ne diraj to. Mnogo je tu odlučnosti, tvrdoglavosti, strpljivosti, istrajnosti, ali i teškoća u prilagođavanju. Nefleksibilnost može otežati saradnju i stvoriti napetiju atmosferu u odnosima. Biće ovako ili nikako – poručuje ovaj Mars i ne odustaje, pa makar se ta tvrdoglavost okrenula protiv njega. U idućih šest nedelja očekujte značajnije promene na finansijskom planu. Štednja, povećanje zarade, investiranje, kupovina, prodaja – sve je to izuzetno naglašeno. Neki bi mogli da se susretnu i sa prolaznim finansijskim teškoćama ili će osećati strah od gubitka sigurnosti. Što više energije, strpljenja i doslednosti uložite u ostvarenje svojih ambicija, velike su šanse da ćete uspeti.
Mars u Biku od 14. februara do 31. marta 2019
Osim toga, u prilici smo da osvestimo osećaj lične vrednosti. Koji su naši talenti, u čemu smo dobri, ako ne i izvrsni, koje veštine, znanje, iskustvo posedujemo? Što više delujemo iz tog unutrašnjeg kapitala, lakše ćemo ostvarivati zamišljeno. Ovaj Mars može naglasiti libido i senzualnost. Traži dodire, maženje, ‘telesan je’. Miris voljene osobe, njena/njegova koža pod našim prstima, budi jake nagone. U ljubavnim odnosima može biti više posesivnosti i ljubomore. Može doći do svađa oko novca. U pozitivnom smislu pravo je vreme da prepoznate vrednost svog odnosa i jačate taj dobar deo vaše intimne priče. Ako želite da naučite da kuvate, sada je pravi trenutak da upišete kurs i unapredite svoje kulinarske veštine. Tokom njegovog tranzita znakom Bika, hrana i hedonizam  generalno mogu biti naglašeni. Više vremena provodimo u kuhinji, na udobnom trosedu, želimo komfor i ne dopuštamo da nam to iko oduzme. Što se ljutnja više potiskuje, to ona jača i može da eksplodir poput bombe. Slično je i s nekim drugim osećanjima ili senzacijama. Možda ćemo imati veću potrebu za unosom proteina i ugljenih hidrata. Telu treba više energije. Ali budite oprezni jer je povećana mogućnost debljanja. Lenjost nekad dobro dođe, ali ako postane dominantna potreba, bićete razdražljivi. Preporučuje se češći boravak u prirodi, kontakt sa zemljom, biljkama, drvećem, šumom. Vrat i vratni deo kičme, grlo, glasne žice, štitna žlezda mogu da budu osetljiviji. Ovaj Mars može iscrpeti Lavove, Vodolije, delom i Škorpije, a pogodovaće Bikovima (budu li konstruktivno usmeravali svoju energiju), Devicama, Jarcima, Rakovima i Ribama.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.