Foto: Pexels

Kvadrat tranzitnog Saturna i Venere do 29. aprila 2017: Kao da nam Nebo poručuje da vino ne opija. Da je vino samo malo jača kafa. Kao da nas putevi podsvesti vode na tavane da pretražimo prašnjave predmete i napravimo selekciju nedovršenih odnosa. Kao da život stoji, zaleđen u kolotečini, i konačno čini zaokret u rikverc, u prošlost.

Prošlo u sadašnjosti, dolazi da probudi sadašnjost u prošlosti. A mi, poput vihora, pokušavamo da zahvatimo svaki segment iznenadnih promena. Iskreno, kvadrat tranzitnog Saturna i tranzitne Venere nije lak aspekt, nije jedan od onih za koje bismo rado licitirali, i nije onaj kojim se hvalimo svima, piše Astro Portal.

Ovaj aspekt je jedan od onih kojih smo nesvesni dok se direktno ne suočimo sa njegovim uzrocima i posledicama. Ne želimo da ga oživimo, dišemo i živimo. On živi i diše nas. Uzima nam najpotrebniji udah, uzima nam život i baca nas u središte pakla. Baca nas u zagrljaj naših najmračnijih demona, kako bismo osvestili skrivenu svetlost i tog dela naše ličnosti.

Posebna je ta svetlost koja čuči duboko u crnom. Ona leči, reže i isceljuje ponovo. Ona je srž. I oklop. Ona je i kula, ali i onaj nestabilni deo bedema, koji se jednom mora srušiti, kako bismo se direktno suočili sa svetom. I preživeli.

Kvadrat tranzitnog Saturna u Strelcu (koji već 6. aprila kreće retrogradno) i tranzitne Venere u Ribama (koja je retrogradna do 14. aprila) biće egzaktan 9. i 21. aprila. Ali ćemo njegovo dejstvo osećati tokom celog meseca.

Najviše će ovim aspektom biti dotaknuti svi Strelčevi, Ribe, svi oni sa podznacima u ovim znakovima, ali i sa Saturnom ili Venerom u ovim znacima. Naravno, i svi oni koji, natalno, imaju ovakav aspekt ove dve planete.

Dispozitor i tranzitnog Saturna i tranzitne Venere jeste retrogradni Jupiter u Vagi, koji će obrazovati aspekt opozicije sa Suncem u Ovnu. Pa otud još malo preterivanja u emocijama, u osećaju da su svi protiv nas i u buntu bez konkretnog razloga.

Čujete u poslednje vreme kako se menjaju životne filozofije, kako oni koji su do juče težili sigurnosti u emocijama, sada teže apsolutnoj emociji, koja neće biti obogaćena formalnostima. A oni koji nikada nisu glasno izražavali veru u posebnu emociju, sada je traže u svakoj pori dana.

Nedeljni ljubavni horoskop od 19. do 26. marta 2017

Čujete takođe, ovih dana, i za ljubavi kojima nikada ne biste predvideli početak, a posebno ne neki konkretan korak. A upravo takve ljubavi sada sijaju iznad ostalih. Ne nailaze na razumevanje, ali i ne traže ga.

Kvadrat retrogradnog Saturna i Venere, slika je čoveka koji prvi dolazi u zadimljen bar i poslednji odlazi iz njega. Sedi u uglu, pije svoje piće i posmatra gomilu ispred sebe, sa ciničnim osmehom na usnama. Vodi intimnu kladionicu, tipujući na trajanje onoga što drugi nazivaju ljubavlju. Verujući kako je imun. Jer ga je život naučio da ljubav ne postoji. Ili ne postoji samo za njega.

Iz tog razloga, on sa podsmehom posmatra srećne parove, jer zna koliko je emocija krhka. Misli da zna. Ne priznaje da možda nije u pravu. Amor sa strane posmatra ovog čoveka i gađa ga. Neočekivano, nenadano, i pravo u središte. Jer upravo ovaj čovek, primetiće ulazak jedne žene u isti taj bar. A upravo ta žena, pitaće se šta dođavola traži na tom mestu, u tim satima, sama.

Nesvesno, njihovi putevi se ukrštaju. Sva mesta su zauzeta, i ona seda sa njim. Naručuje piće i pridružuje mu se u posmatranju drugih. Toliko su slični, da su potpuno nesvesni toga. Karmička priča se budi, i oni su privučeni jedno drugom poput magneta. A verujte, od toga ne možete pobeći.

Započinju razgovor, otkrivajući jedno drugom neke stvari koje ni sebi ne priznaju naglas. Iznenađuju time i jedno drugo, ali i sebe. Neko pušta laganu melodiju i oni plešu. Bez previše formalnosti, bez previše učtivosti. Duše se poznaju. Duše su sklopile tajne saveze mnogo pre nego što su se oči susrele. Noć se polako bliži zori, ostaju poslednji gosti tog bara.

Ne primećuju buđenje novog dana, ne primećuju buđenje sopstvene biti. Ne primećuju jasnoću emocije. Osećaju se. Osećaju jedno drugo. Zaboravljaju na svoje nepoverenje u emociju, na svoju zajedljivost prema sreći zaljubljenih parova koji veruju u trajnost svojih emocija. I prepuštaju se. Samo na tu jednu noć.

Ona ubrzo shvata da mora da pođe, da je čekaju obaveze i da nema više vremena. Uzima tašnu i istrčava na već budnu ulicu. Utrčava u stan i shvata da mu ni ime ne zna. Nije pitala, nije izgovorila svoje. Nisu se upoznali, jer su se prepoznali. Duše ne trebaju imena. On poslednji napušta bar, podiže okovratnik kaputa, da odoli naletima hladnog vetra, i iznenada shvata da ne zna ništa o njoj.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.