Izazovan aspekt Venere i Neptuna u maju i julu 2020: Maštajte, ali držite noge na zemlji. Širom otvorite oči. Ne gubite sebe u odnosu

Venera. planeta ljubavi, odnosa, ali i novca kreće se retrogradno, a uz to će primati izazovne aspekte Neptuna, trenutno do 22. maja, a potom opet od 25. do 29. jula.

Neptun zamagljuje vizure, naročito kad je u izazovnom aspektu sa nekom planetom. U ovom slučaju on stvara dosta neizvesnosti, pa i zbrke na polju odnosa, novca, osećaja lične vrednosti. Sve je nekako eterično, nejasno, nedorečeno.

U zavisnosti od toga kroz šta trenutno prolazite i kakve su vaše životne teme, ovaj aspekt može probuditi osećaj krivice, strahove, upadanje u iluziju, stvaranje lažne slike u svom umu koja nam daje alibi da ostanemo u jednom odnosu ili na mestu na kojem želimo biti, iako ono možda nije dobro za nas, piše astrolog Julijana Oremović.

Neverstvo – tražimo spas od emocionalnog nezadovoljstva u drugoj osobi

Čežnja za nedostižnim – želimo baš osobu koja nam nije dostupna

Skrivanje – skrivamo svoje mane i slabosti i ulepšavamo se pred drugima

Tajne – nešto postoji ispod površine što ne vidimo dobro

Igranje igrica – dobiću te ako budeš morao da se boriš za mene

Manipulacije i obmane – pričam ti baš ono što želiš da čuješ

Uloga žrtve – drugi su krivi

Krivica – daću ti još više samo da mi oprostiš i da ti budem prihvatljiva

Uloga spasitelja – ja ću te spasiti, a ti ćeš me zato još više voleti

Merkur u ovom aspektu igra značajnu ulogu i trenutno se nalazi u Blizancima. Razgovarajte, postavljajte pitanja. Informacije će vam biti dostupne, samo je pitanje čujete li ono što želite čuti ili ono što jeste. Reči takođe mogu zavarati, naročito oko 22. u mesecu. Zato poruke i reči koje dolaze do vas čitajte između redaka.

Ne postoji idealna ljubav. Idealni muškarac, idealna žena. Romantika i slepa zaljubljenost bacaju nas u stanje zanosa, vidimo ono što želimo videti, ali pre ili kasnije progledamo, i pitamo se – šta nam je bilo, kako to pre nisam uočila? Kako sam tako slepo mogla da verujem?

Širom otvorite oči. Verujte svom unutarnjem osećaju. Postavljajte granice prema drugima. Ne gubite sebe u odnosu. Iscelite strahove koji vas čine nesigurnima i zbog kojih upadate u slične ili iste ljubavne obrasce.

Igrajte se. Budite kreativni. Pomažite drugima, ali ne na svoju štetu. Udomite kućnog ljubimca. Vizualizirajte budućnost kakvu biste želeli da živite. Maštajte, ali držite noge na zemlji.

I pogledajte ono što jeste. Posle bi moglo biti teže.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.