ASTRO

Retrogradna Venera od 5. oktobra do 2. decembra 2018: Sada ćemo postati svesni koliko smo srećni jer nas je ljubav odabrala

Neke istine već su počele da se otkrivaju. Neka osećanja počela su da se iskazuju na jedan drugačiji način, otvoreniji, neko za koga ste verovali da je stamen, jak i hladan, pokazao vam je svu svoju ranjivost. Cenite to. Jer, odabrani ste da budete jedini koji će ih videti i poznavati takve.

Retrogradna Venera u Škorpiji pokrenuće mnoga pitanja koja sebi nismo smeli da postavimo ranije. I pomalo će nas osloboditi spoznaja nekih istina. Kao da nismo sebi želeli da priznamo da su neke emocije jednom živele. Da su u tom trenutku zaista bile jake. I nije važno da li su bile zasnovane na iluzijama ili na čistoj istini. Ono što je bitno jeste spoznaja da li su te emocije danas žive. Ili ih mnogo jače emocije koje danas osećamo i živimo ostavljaju u prošlosti kao uspomenu na jedan određeni period našeg života.

I, sasvim je u redu priznati sebi da smo jednom osećali nešto prema nekome ko toga možda nije bio vredan. Jer svaka emocija uči nas nečemu. I ništa se ne dešava bez razloga, onda kada smo otvoreni za prihvatanje promena. Osvestimo da smo jednom nešto osećali. Osvestimo da je to deo naše prošlosti. I budimo srećni i zahvalni što danas pored sebe imamo nekoga posebnog, nekoga ko nas uvek iznova uči koliko je život lep, koliko je ljubav čarobna i koliko je prirodno prepustiti se plimi emocija. Pokazujte ljubav u periodu pred vama, samo tako sprečićete mnoge sukobe do kojih ne mora doći.

Krajem meseca očekuje nas sekstil retrogradne Venere u Škorpiji i Saturna u Jarcu (24. oktobra), i mnogi od nas će upravo u tom periodu postati svesni koliko su jake emocije koje neko budi u nama. Konjunkcija Sunca i retrogradne Venere očekuje nas 26. oktobra, i tih dana sledićemo samo prirodni ritam našeg bića. Možda će nas neko smatrati ludima, previše hrabrima, ili ludima od ljubavi, ali mi ćemo znati da ne postoji ništa prirodnije od toga. Poslednjeg dana ovog meseca očekuje nas opozicija retrogradne Venere i retrogradnog Urana, stpite se tada od osuđivanja. Nije sve onako kako vas se tada može učiniti.

Retrogradna Venera od 5. oktobra do 2. decembra 2018: Sada ćemo postati svesni koliko smo srećni jer nas je ljubav odabrala

Novembar nam donosi retrogradnu Veneru u Vagi, pa ukoliko imate Sunce, Ascendent, ili pak Veneru na poslednjim stepenima Vage, tada budite oprezniji pri donošenju nekih važnih odluka, ne ulazite u otvorene sukobe sa kolektivom u kom radite, i odložite neke velike promene vašeg izgleda. Već 16. novembra, kada Venera u Vagu krene direktno, nastavićete tamo gde ste početkom meseca nenadano stali. Novembar nam je važan i zbog toga što Jupiter napušta Škorpiju i ulazi u Strelca (8. novembra oko 13:39). Drage moje Škorpije, ne mislite da je ovo konačan kraj vaših promena, ume Jupiter da donese darove kada im se najmanje nadamo.

Početkom decembra (2. decembra), Venera se ponovo vraća u Škorpiju, i ostaće u ovom znaku do 7. januara. Period retrogradne Venere iskoristite da pronađete odgovore na sva ona pitanja koja ste izbegavali plašeći se odgovora. Prihvatite da su neke stvari bile i ostale deo vaše prošlosti, i postanite svesni onoga što danas imate.

Osvestite sve darove kojima ste okruženi. I ne podrazumevajte ništa kao takvo. Ljubav živite celim svojim bićem. I ne smatrajte slabošću pokazivanje emocija. Jer ljubav se zaista deljenjem umnožava. Budite apsolutno svoji. I volite celim svojim bićem. Samo takva emocija dostojna je života. Srećno!

loading...
Inicijalizacija u toku...

Join The Discussion

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.